Zdravlje i medicina

Zdravlje i medicina
Psihijatrijske ordinacije

Psihijatrijske ordinacije mjesta su na kojima pacijenti od stručnih djelatnika dobivaju psihijatrijsku pomoć i savjetovanje, a stručnjaci na ovom području također su im u mogućnosti i prepisati odgovarajuću terapiju.

Psihijatrija je područje medicine koje se bavi nastankom, razvojem, manifestacijama bolesti čovjekove ličnosti koji proizlaze iz subjektivnoga individualnog života ili njegova odnosa s okolinom, odnosno širokim spektrom psihičkih smetnji i poremećaja. Psihijatrija kao područje djelatnosti razlikuje dva osnovna područja - mentalne poremećaje i individualno ponašanje u zdravlju i bolesti. Psihijatrija je kroz godine također razvila mnogo grana svoje djelatnosti, od kojih su najpoznatije biologijska psihijatrija (naglašava fizikalne, kemijske i neurološke uzroke psihijatrijskih bolesti i pristupa u liječenju), psihoterapija (osobe se simptoma oslobađaju uz pomoć psihoterapeuta ili psihoanalitičara), forenzička psihijatrija (bavi se pravnim pitanjima vezanim uz duševne poremećaje), socijalna psihijatrija (bavi se kulturološkim, ekološkim i sociološkim čimbenicima koji izazivaju neprilagođene modele ponašanja), psihijatrija ovisnosti (proučava alkoholizam, ovisnost o drogama i slično).

Psihijatrijske ordinacije mjesta su na kojima pacijenti dobivaju adekvatne terapije i savjetovanje. Ordinacije mogu djelovati u sklopu javnih zdravstvenih ustanova ili kao privatne prakse. Terapijom se najviše kroz razgovor pokušava pronaći uzrok psihičkih poteškoća pacijenta, kao i odlučiti o postupcima daljnjeg djelovanja. Psihijatri koji djeluju unutar ove djelatnosti posebno su specijalizirani za rad s pacijentima i na raspolaganju imaju brojne metode kojima dolaze do rješenja. Popis psihijatrijskih ordinacija diljem Hrvatske potražite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju