Dodaj svoju tvrtku Nazovite nas 01 6314 299, 091 444 3515
Ekologija

Ekologija


Poljoprivredni sadni materijal obuhvaća reprodukcijski sadni materijal, sadnice, presadnice povrća i ukrasno bilje osim šumskoga sadnog materijala.

Sadni materijal nabavlja se u voćnim rasadnicima koji su ovlašteni za proizvodnju sadnica. Ukoliko trebate voćne rasadnike, možete ih pronaći u našoj ponudi. Preporučuje se naručivanje sadnog materijala barem dvije godine prije sadnje kako biste osigurali dobivanje onih sorti i podloga koje želite.

Postoji više kategorija sadnog materijala: predosnovni sadni materijal, osnovni sadni materijal, certificirani sadni materijal te standardni sadni materijal.

Ukoliko ste u potrazi za obrtima koji se bave proizvodnjom i prodajom sadnog materijala, pretražite ponudu našeg portala. Ovdje ćete pronaći najveći izbor po najpovoljnijim cijenama, a profesionalni djelatnici savjetovat će Vas o sadnji i daljnjoj brizi za biljku.


Vrste sadnog materijala

Prilikom izbora sadnica posebnu pažnju treba obratiti na razvijenost korijena i nadzemnog dijela sadnice, identitet sorte, starost i zdravstveno stanje te da sadnica nije mehanički oštećena. Osim toga, svaka sadnica mora imati dobro očuvane pupove po cijeloj dužini i dobro sraslo mjesto cijepljenja.

Vrste sadnica su: egzotično sjeme, krmno bilje, lučice, lukovice cvijeća, sjeme cvijeća, sjeme na traci i disku, sjeme povrća, sjeme začina, sjemenski krumpir, ukrasne trave, sjemenski i sadni materijal.

Svaka sadnica mora imati etiketu na kojoj je naznačeno: ime i adresa rasadnika, voćna vrsta, sorta, podloga, starost podloge i plemke, za koju sadnju je namijenjena te deklaracija. 

Sadni materijal se treba preuzeti u rasadniku u jesen nakon otpadanja lišća. Tijekom prijevoza sadnica , korijen treba zaštititi kako se ne bi osušio. Kad se dopreme do mjesta sadnje, sadnice se raspakiraju i odmah smjeste u prirodne uvjete tj. u iskopani jarak gdje se sadnice poslože koso, preko korijena se nabaci fina zemlja i sve se lagano nagazi. Na taj način se sadnice mogu čuvati do trenutka sadnje.

Tvrtke iz naše ponude, koje se bave proizvodnjom i prodajom sadnog materijala daju jamstvo izvrsnosti proizvoda krajnjem potrošaču te poštuju proizvodni proces, kao i maksimalno isključivanje negativnih utjecaja na okoliš.Ekologija
Proizvodnja i prodaja sadnog materijala


  • 01 63 14 299
  • info@moja-djelatnost.hr