Turizam i ugostiteljstvo

Turizam i ugostiteljstvo
Profesionalna ugostiteljska oprema

Profesionalna ugostiteljska oprema za opremanje ugostiteljskih objekata obuhvaća proizvode za opremanje profesionalnih kuhinja, koji bi trebali imati znatno bolje specifikacije od onih kojima svakodnevno opremamo svoj dom, budući da su gotovo neprestano u pogonu.

Profesionalna ugostiteljska oprema obuhvaća sve proizvode od profesionalnih pećnica do stolova za jelo, profesionalnog posuđa ili pak ledomata. Oprema namijenjena restoranima i drugim ugostiteljskim objektima u mnogočemu se razlikuje od opreme koje možemo pronaći u svakom boljem dućanu ili kod prodajnih mjesta bijele tehnike. Razlog tome je što je posuđe i tehnika za restoran napravljena tako da izdrži svakodnevnu pripremu velikog broja jela i pića, ali i neprestan rad. Sam pojam ugostiteljske opreme odnosi se na sve aspekte profesionalnog ugostiteljskog objekta. Tu je, za početak, profesionalna kuhinja koja je najvažniji dio svakog restorana. Pažljivo namještena kuhinja osoblju omogućuje da bez problema konstantno isporučuje i na stotine jela u jednoj večeri. Kuhinje u restoranima sastoje se od različitih dijelova. Postoje dijelovi za čišćenje hrane, dijelovi za pripremu jela, dijelovi za pripremu salata i priloga, ali i dijelovi za pripremu hladnih i toplih napitaka.

Nadalje, profesionalna ugostiteljska oprema obuhvaća i stolove i stolice u ugostiteljskom objektu, kao i pribor za jelo te čaše i šalice. Namještaj u ugostiteljstvu trebao bi biti prvenstveno čvrst i izdržljiv, ali i presvučen materijalima koji su jednostavni za čišćenje. Nadalje, tu je i odluka kakav tip namještaja odabrati, odnosno želite li visoke , barske stolove i stolice ili klasične stolove s udobnim sjedalicama. Što se posuđa tiče, ono bi trebalo biti otporno, atraktivno i funkcionalno. Posuđe u restoranima svakodnevno prolazi kroz proces intenzivnog pranja na visokim temperaturama i trebalo bi biti načinjeno od vrhunskih materijala, ali i pratiti sam stil restorana i ponudu jela.

Brojni ugostiteljski objekti se, s obzirom na visoku cijenu ugostiteljske opreme, odlučuju na njeno unajmljivanje opreme od profesionalnih tvrtki koje se ovim poslom bave, a klijentima mogu ponuditi proizvode u vrhunskom stanju. Bez obzira odlučujete li se za kupnju nove ili rabljene ugostiteljske opreme, ili pak najam, tvrtke koje se ovim poslom bave pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju