Poljoprivreda

Poljoprivreda
Pčelarstvo i oprema

Pčelarstvo predstavlja specifičnu granu stočarstva, čiji je glavni proizvod med koji možemo pronaći u nekoliko različitih verzija, a iznimno je cijenjen zbog svojih nutritivnih svojstava.

Pčelarstvo se kao grana gospodarske djelatnosti primarno bavi uzgojem pčela. Može se podijeliti na seleće u kojem pčelari košnice sele ovisno o godišnjem dobu, i stacionirano kod kojeg pčelar smješta košnice uglavnom na jedno mjesto. Pčelarstvo je prije svega jedinstvena grana stočne proizvodnje budući da ne ovisi o vlastitom zemljištu, a često ga ima vrlo malo. Uz med, najvažniji proizvodi u pčelarstvu su pčelinji otrov, matična mliječ, pčelinji vosak i propolis. Sve od navedenog već je stoljećima poznato u području zdravlja i medicine, a med se i danas smatra jednom od najzdravijih namirnica, koja se jednostavno može uklopiti u razna jela, ali i konzumirati samostalno.

Proces nastanka meda kreće od toga da pčele skupljaju cvjetni pelud i vraćaju ga u košnicu. Pčele kao najbrojniji oprašivači sakupljaju nektar iz cvjetova i odlažu ga u stanice saća. Propolis nastaje  tako da pčele sakupljaju razne smolaste tvari s biljaka u svom okolišu i donose ih u košnicu. Tim istim smolama dodaju razne tvari, kako bi nastao propolis. Pčelarstvo također zahtijeva i posebnu opremu kako bi se osigurala što izdašnija proizvodnja meda i ostalih produkata, a za to su danas specijalizirana brojna gospodarstva koja kupcima svakodnevno osiguravaju prirodni med visoke kvalitete. Najznačajnije proizvođače na području Hrvatske pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju