Ustanove i organizacije

Općine i mjesne zajednice

Općine i mjesne zajednice oblik su lokalne samouprave, zadužene za održavanje infrastrukture, organizaciju raznih događanja u mjestu i slično. Na čelu je obično načelnik kao i vijeće koje potvrđuje odluke.

Općine predstavljaju jedinice lokalne samouprave na području na kojem djeluje neki lokalni sustav upravljanja. Lokalne i mjesne zajednice ustanovljene su unutar općina, a djeluju s ciljem izrave aktivnosti i povezanosti ljudi radi ostvarivanja prostorne bliskosti i zadovoljovanja različitih interesa i potreba. Danas sve demokratske zemlje u svom sastavu imaju različite lokalne jedinice koje djeluju kao politička protuteža državnim središtima, ili pak kao njihov instrument.

Građani u općinama i mjesnim zajednicama mogu sudjelovati u donošenju odluka, kao i sudjelovati u kreiranju projekata od zajedničkog interesa, za dobrobit cijele zajednice. Općine i mjesne zajednice donose odluke o uređenju naselja i održavanju čistoće ulica i parkova, unapređenju životne sredine u bilo kojem obliku, realiziranju zajedničkih ideja i potreba na području kulture, odnosno organizacije kulturnih i sportskih manifestacija. One donose odluke i djeluju i u području održavanja sigurnosti i zaštite stanovnika nekog područja, kao i osiguravanju socijalne, zdravstvene i druge pomoći svojih stanovnika. Širok popis lokalnh općina i mjesnih zajednica na području Republike Hrvatske možete pronaći na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju