Građevinarstvo i nekretnine

Građevinarstvo i nekretnine
Održavanje sustava ventilacije, rashladnih sustava i grijanja

Ventilacija, grijanje i rashladni sustavi imaju ključnu ulogu u osiguravanju ugodnog boravka u stambenom ili poslovnom prostoru, a klimatizacijski uređaji postali su standard. Za njihovo neometano funkcioniranje, potrebno je redovito održavanje.

Sam naziv klimatizacija zapravo obuhvaća proces regulacije i održavanja optimalne temperature zraka u određenoj prostoriji, kako bi ona bila što ugodnija za dulji boravak. U širem smislu pojam se može odnositi na bilo koji oblik hlađenja, grijanja, ventilacije ili dezinfekcije koji mijenjaju stanje zraka. Grijanje prostorija može se obavljati u nekoliko različitih oblika, pa tako na raspolaganju imamo centralno grijanje, grijanje električnim grijalicama, grijanje na drva, ali i grijanje klima uređajima. Bez obzira o kojoj je vrsti grijanja riječ, prije zime je uvijek poželjnho provjeriti stanje izvora topline u domu.

Klimatizacijski uređaji, iako mogu služiti i grijanju, prvenstveno su namijenjeni hlađenju prostora. Mogu se ugraditi na zid ili kupiti u mobilnom izdanju koje se može transportirati po potrebi. Klima uređaji, korištenjem električne energije, ispuhivanjem hladnog zraka kontroliraju temperaturu prostorije. Ovdje također možemo pronaći nekoliko oblika klimatizacije - od one koja se koristi u stanovima i kućama, pa do industrijske klimatizacije čija je struktura i održavanje znatno zahtjevnije.

Ventilacija također služi otklanjanju topline iz prostora, međutim nije toliko učinkovita kao klimatizacija. Ona prvenstveno služi izmjeni ustajalog zraka u prostorijama, pogotovo u raznim poslovnim prostorima u kojima boravi velik broj ljudi. Održavanje sustava ventilacije, rashladnih sustava i grijanja zahtjevan je posao koji je potrebno prepustiti profesionalcima. Pronaći ih možete na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju