Zdravlje i medicina

Zdravlje i medicina
Medicinski i kemijski laboratoriji

Medicinski i kemijski laboratoriji mjesta su posebno opremljena za provođenje svih medicinski relevantnih pretraga i kontole uzoraka s ciljem ljudskog zdravlja.

Sam laboratorij mjesto je koje sadrži vrhunsku opremu i uređaje za sva ispitivanja koja se provode. Medicinski laboratoriji djeluju samostalno ili u sklopu drugih zdravstvenih ustanova, a bave se ispitivanjem krvi, mokraće, seruma, plazme, limfnih čvorova, koštane srži, tkiva, matičnih stanica i drugih uzoraka. Uzorci za ispitivanje uzimaju se u specijaliziranim ordinacijama te se potom šalju na kontrolu i ispitivanje u prostorije laboratorija. Koriste laboratorijsku opremu u koju spadaju instrumenti, referentni materijali, potrošni materijali, reagensi i analitički sustavi. Medicinski laboratoriji mogu biti medicinsko-biokemijski, hematološki, citološki, histološki, patološki, mikrobiološki.

Laboratorij mora osigurati potrebne resurse u vidu vanjskih usluga, opreme i potrošnog materijala, a koja su potrebna za ispravnu provedbu ispitivanja. To se odnosi na uređaje poput mikroskopa, različitih reagensa, uređaja za centrifugu i sličnog, a sve s ciljem dobivanja što kvalitetnijih nalaza u zadanom vremenu. Nakon postupaka ispitivanja, laboratorij izvještava o dobivenim rezultatima (nalazima) provedenog ispitivanja. Medicinski laboratoriji imaju nezamjenjivu ulogu u zdravlju svake osobe, budući da će liječnik na temelju nalaza laboratorija pacijentu prepisati terapiju i tijek liječenja. Medicinske laboratorije diljem Hrvatske pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju