Zdravlje i medicina

Kirurgija je grana medicinske znanosti specijalizirana za operacije, odnosno obavljanje kirurških zahvata i rješavanje stanja kao što su razne bolesti ili ozljede.

Područje kirurgije jedno je od najzahtjevnijih u medicini i u njemu djeluju stručnjaci specijalizirani za ovu djelatnost - kirurzi. Kirurgija se dalje može podijeliti na više vrsta, a najznačajnije su opća kirurgija, traumatologija, abdominalna kirurgija, vaskularna kirurgija, kardijalna kirurgija, dječja kirurgija, neurokirurgija, plastična i rekonstruktivna kirurgija. Kirurški zahvati obavljaju se u bolnicama ili specijaliziranim privatnim klinikama, nudući da većina kirurških zahvata zahtijeva oporavak i njegu u zdravstvenoj ustanovi. Kiruška djelatnost ne obuhvaća samo obavljanje otvorenih kirurških zahvata, već se odnosi i na namještanje iščašenja i prijeloma, postavljanje zavoja i druge zahvate.

Uz tradicionalna područja kirurgije, tehnološka dostignuća unaprijedile su obavljanje svih zahvata, ali i uspostavila neke nove grane kirurgije, od kojih je najpoznatija možda mikrokirurgija. Mikrokirurgija se, uz pomoć operacijskoga mikroskopa i vrlo finih instrumenata bavi zahvatima što omogućuju npr. šivanje krvnih žila promjera manjeg od 0,5 mm ili šivanje živčanih vlakanaca, a obogatila je i postupke plastične kirurgije. Klinike za kirurgiju na raspolaganju bi trebale imati bogato opremljene operacijske sale, a uz glavnog kirurga kod obavljanja zahtjevnih operacija srca i drugih unutarnjih organa, prilikom operacije u sali je prisutan i cijeli tim zdravstvenih djelatnika koji prati stanje pacijenta. Klinike za kirurgiju i kirurške odjele u bolnicama diljem Hrvatske potražite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju