Dodaj svoju tvrtku Nazovite nas 01 6314 299, 091 444 3515
Kemijska industrija i PVC

Kemijska industrija i PVC


Među potrošačima u zadnje je vrijeme plastika postala vrlo raširen materijal, ali u moru ponuda teško je izabrati kvalitetnu uslugu. U nastavku možete pregledati cijeli niz ponude koja se bavi kemijskom industrijom i PVC-om na ovom području.

Kemijska industrija svoju proizvodnju temelji na kemijskoj tehnologiji, tj. na postupcima koji u nekoj od faza uključuju kemijsku pretvorbu. Kemijska industrija pripada vodećim industrijskim granama, njezini se proizvodi upotrebljavaju u mnogim područjima gospodarstva, a vrlo su značajni i u širokoj potrošnji.

U građevinarstvu, PVC se koristi za izradu prozorskih okvira, oluka, roleta, tapeta, podloga linoleuma, odvodnih cjevovoda, itd.. PVC ima dobra električna izolacijska svojstva pa u elektroindustriji služi za izradu kućišta, a najviše za izolaciju električnih kabela. Također, uvelike se koristi za proizvodnju ambalaže, kao što su boce, ambalaže za lijekove i kozmetiku, a zbog male propusnosti na vlagu i plinove rabi se u obliku folija za pakiranje živežnih namirnica. 


  • 01 63 14 299
  • info@moja-djelatnost.hr