Ustanove i organizacije

Ustanove i organizacije
Javna i državna poduzeća

Javna i državna poduzeća, kako im samo ime nalaže, obuhvaćaju sve tvrtke koje se nalaze u vlasništvu države, odnosno ako je većina vlasništva u njenim rukama.

Na području Republike Hrvatske, osnivanje javnih poduzeća regulirano je Zakonima o osnivanju pojedinačnih javnih poduzeća, koja ih određuju kao tvrtke u vlasništvu Hrvatske. Javno poduzeće, kao što mu i samo ime kaže, predstavlja koncept koji objedinjava elemente javnosti s jedne, i poduzeća, odnosno tržišnosti s druge strane. Država često osniva svoja poduzeća i u sektorima izvan komunalnih javnih usluga. Elementi vezani uz tržišno poslovanje javnog poduzeća trebali bi se odražavati u očekivanju da javno poduzeće bude financijski zdravo u duljem vremenskom periodu, kao i u cijenama naplaćivanja usluga koje bi trebale biti zasnovane na troškovima poslovanja.

Javna i državna poduzeća od iznimnog su interesa za svaku zemlju, a najviše djeluju u području prometa, energetike i komunalnih usluga, kao i upravljanja prirodnim resursima. Riječ je uglavnom o velikim poduzećima koja zapošljavaju velik broj djelatnika i od velike su važnosti za cjelokupnu gospodarsku sliku zemlje. Širok popis javnih i državnih poduzeća, zajedno s opisom njihovih djelatnosti, jednostavno i brzo možete pronaći na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju