Dodaj svoju tvrtku Nazovite nas 01 6314 299, 091 444 3515
Gradnja i nekretnine

Gradnja i nekretnine


Visokogradnja je dio građevinarstva koji se bavi planiranjem i izgradnjom objekata koji se nalaze iznad i na površini zemlje. Ukoliko ste se odlučili na gradnju kuće, zgrade, vikendice ili nekog drugog objekta, pogledajte našu ponudu tvrtki koje se bave građevinarstvom i visokogradnjom i izaberite najbolje za svoje potrebe.

Na portalu Moja djelatnost, na jednom mjestu možete pronaći veliki izbor tvrtki sa područja cijele Republike Hrvatske, usporediti njihove usluge i cijene te odabrati najoptimalniju za Vaše potrebe.

Visokogradnja podrazumijeva građenje skupine A građevina, a to su građevine javne namjene, izgradnja zgrada – novogradnja i dogradnja, adaptacije i rekonstrukcije, rušenje građevinskih objekata i zemljani radovi, izvođenje građevinskih radova na nepokretnom kulturnom dobru.


Građevinski inženjeri u visokogradnji

Planiranje objekata visokogradnje spada u nadležnost arhitekata koji obično preuzimaju odgovornost izvršavanja građevinskih poslova, koordinacije svih subjekata na gradilištu kao i nadgledanje i uspoređivanje izvršenih radova sa projektnom dokumentacijom. Za te poslove su, pored arhitekata ovlašteni i građevinski inženjeri.

Pri izvođenju radova iz posebnih područja, kao što je na primjer rastauracija objekata, radovi na spomenicima, radovi na trustnim terenima, izgradnja nebodera, zgrada na vodi i sl., uključeni su inženjeri i savjetnici iz struka u vezi, npr. geolozi, umjetnici, inženjeri zaštite na radu, inženjeri građevinskih materijala i sl.

Građevinski inženjeri su pored izrade statičkog proračuna građevinskog objekta, obično zaduženi i za proračun, održavanje i kontrolu protupožarnih i izolacijskih standarda.

Posebnu inženjersku grupu na jednom gradilištu čine i inženjeri zaduženi za unutrašnje uređenje, opremu i uređenje građevinskog objekta. Inženjeri iz područja geostatike objekata, planiranja svjetla, klima uređaja kao i održavanja urbanističkih, protupožarnih i drugih zahtjeva, na gradilištu imaju obično savjetodavni i kasnije kontrolni karakter.Gradnja i nekretnine
Građevinski radovi-visokogradnja


  • 01 63 14 299
  • info@moja-djelatnost.hr