Dodaj svoju tvrtku Nazovite nas 01 6314 299, 091 444 3515
Gradnja i nekretnine

Gradnja i nekretnine


Geodezija je znanost koja se bavi izmjerom zemljine površine te prikazivanjem te površine izradom planova i karata. Geodetska djelatnost obuhvaća mjerenja, praćenja, kartiranje, kartografiranje i druge poslove te postupke koji su nužni za evidentiranje podataka o Vašoj nekretnini.

Geotehnika je građevinska aktivnost kojom se projektiraju i grade građevinski objekti u tlu. Odatle nazivi geotehničko projektiranje, geotehničko bušenje i sl.

Znanja koja nudi mehanika tla esencijalna su u rješavanju svakodnevnih geotehničkih problema u građevinskoj praksi. Mehanika tla je znanost koja proučava ponašanje tla u novonastalom stanju naprezanja.Pod novim stanjem naprezanja podrazumijevaju se opterećenje tla novim objektom ili prirodnim poremećajem koji može biti izazvan čovjekovim djelovanjem i/ili nedjelovanjem.

Svaki objekt treba temeljiti, treba propisati uvjete temeljenja koji će omogućiti trajnu sigurnost objekata od sloma temeljnoga tla i ograničiti deformacije tla tako da ne dođe u pitanje funkcionalnost građevinskog objekta kao cjeline ili njegovih dijelova.Gradnja i nekretnine
Geodezija i geotehnika


  • 01 63 14 299
  • info@moja-djelatnost.hr