Građevinarstvo i nekretnine

Geodezija i geologija

Geodezija i geologija predstavljaju polaznu točku kada je u pitanju izgradnja nekog objekta ili prometnice, a odnose se na ispitivanje tla i odlučivanje je li ono pogodno za određenu vrstu izgradnje.

Geodezija je znanstvena disciplina koja se bavi mjerenjem i promatranjem zemlje, njenog gravitacijskog polja i geodinamičnih polova. U navedeno spadaju pojave kao što su pomicanje polova, plime i oseke,  te gibanje zemljine kore, Osobe koje se bave mjerenjima i proučavanjem u geodeziji zovu se geodeti, a u svojoj djelatnosti koriste različite mjerne instrumente i pomagala. Nakon obavljanih mjerenja i proučavanja, oni sastavljaju prikaz površine kroz preciznu izradu planova i karata.

Geologija obuhvaća nešto širi pojam, odnosno kompletnu granu znanosti koja se bavi proučavanjem Zemlje. Geolozi proučavaju njen sastav, odnosno tlo, stijene, planine, rijeke, oceane i druge dijelove Zemlje. Geologija kao znanost obuhvaća više grana: 1) kristalografiju, mineralogiju, petrologiju i geokemiju, koje se bave tvarima i sastavom Zemlje; 2) strukturnu geologiju (uključujući i geofiziku), koja je zaokupljena oblikom i smještajem različitih jedinica što grade Zemlju; 3) stratigrafiju i povijesnu geologiju, kojima je cilj upoznavanje svih promjena na Zemlji (reljefa, strukture životinjskih i biljnih organizama); 4) paleontologiju; 5) fizičku geologiju (uključujući geomorfologiju), koja obuhvaća proučavanje procesa što utječu na reljef Zemlje.

Kada su u pitanju geologija i geodezija, za obavljanje svih vrsta potrebnih mjerenja i proučavanja potrebno je pronaći stručnjake s bogatim iskustvom u ovom području. Danas na području Hrvatske postoje brojne tvrtke specijalizirane upravo za navedene djelatnosti, a pronaći ćete ih na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju