Zdravlje i medicina

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Fizikalna medicina i rehabilitacija područje je medicine koje osobama nakon operacija i različitih ozljeda omogućava postepeno vraćanje organizma i tijela u normalu, korištenjem raznih metoda.

Fizikalna medicina područje je medicinske skrbi koje pacijentima pruža usluge liječenja s ciljem razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti, bez obzira na životnu dob. Fizikalna, ili fizioterapija također se bavi i dijagnostikom, odnosno prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta unutar područja tretmana i rehabilitacije. Područje fizikalne terapije i provođenja vježbi s pacijentima odvija se pod konstantnom kontrolom fizioterapeuta, čiji se posao sastoji od procjene, utvrđivanja funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranja, intervencije i evaluacije. Postupci fizioterapije i rehabilitacije mogu se provoditi u općim bolnicama, domovima zdravlja, privatnim ustanovama, a za veća oštećenja koja su posljedica ozljede ili bolesti, često se provode rehabilitacije u toplicama i drugim ustanovama posebno opremljenim za ovo područje medicinske skrbi.

Nakon dijagnoze, fizioterapeut propisuje potrebnu terapiju koja se sastoji od raznih vježbi i stimulacije mišića, kako bi im se vratila puna pokretljivost. Najčešće se koriste elektroanalgetski postupci u svrhu smanjenja boli te elektrostimulacija mišića u svrhu snaženja oslabljenog mišića. Vježbe za dobivanje opsega pokreta sastavni su dio fizikalne terapije, a mogu biti aktivne i pasivne. U terapiju se kreće aktivnim pokretom, tj. osoba čini kretnju koliko sama može, a potom fizioterapeut dodaje silu kojom se postupno povećava opseg pokreta u zglobu. Vrhunske fizioterapeute diljem Hrvatske pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju