Građevinarstvo i nekretnine

Arhitektura - projektiranje i nadzor

Arhitektura je, u svojoj osnovnoj definiciji, znanost i umjetnost projektiranja i oblikovanja zgrada, kuća i drugih vrsta građevina, a obuhvaća cjelokupni proces nastanka objekta - od ideje, planiranja i projektiranja pa sve do nadzora nad izvedbom radova.

Arhitekti su ovlaštene osobe koje se bave prvenstveno osmišljavanjem zgrada, nakon čega rade nacrte iste. Nacrte mogu izraditi prema svojim idejama ili sukladno željama klijenata. Prilikom samog procesa stvaranja nacrta i projektiranja, arhitektonski stručnjaci, osim izgleda buduće građevine, računa moraju voditi i o preraspodjeli mase prilikom izgradnje, odabira adekvatnog materijala, uklapanju građevine u okolni prostor, masi, volumenu, strukturi. Oni također unaprijed moraju napraviti i plan troškova te konstruktivnih i tehnoloških ograničenja.

Danas na tržištu postoji velik broj tvrtki i arhitektonskih ureda koji se bave upravo poslom projektiranja i nadzora nad izgradnjom objekata. Riječ je o vrhunskim stručnjacima koji će se pobrinuti za svaki aspekt nastanka građevine, bez obzira je li riječ o poslovnom prostoru, privatnoj kući ili većoj zgradi. Sama arhitektura kao djelatnost, nije orijentirana isključivo na vanjski izgled i proces stvaranja nacrta budućeg objekta. Poseban dio arhitekture bavi se unutarnjim uređenjem, odnosno interijerima. Profesionalci na ovom području djelatnosti za klijente će u potpunosti osmisliti izgled prostora i savjetovati ih prilikom uređenja, a brojni se stručnjaci slažu kako je ovaj vid arhitekture više povezan s njegovim umjetničkim aspektom. Tu je i tzv. krajobrazna arhitektura, čiji se stručnjaci bave eksterijerima, odnosno osmišljavaju izgled zelenih površina, najčešće vrtova uz obiteljske kuće. Također se mogu baviti i većim projektima kao što su parkovi i ostale javne površine.

Jednom kada su svi nacrti i proračuni projekta izrađeni, posao arhitekta tu ne prestaje - on je zadužen za cjelokupno vođenje projekta i na njemu ostaje do njegovog završetka, odnosno do potpune izgradnje objekta. Bez obzira na to kakav projekt želite realizirati, ovlašteni arhitekti za Vas će pronaći najbolje rješenje, počevši od uklapanja objekta u prostor, preko odabira materijala, pa sve do racionalne raspodjele troškova. U Hrvatskoj danas djeluje velik broj arhitektonskih ureda s respektabilnim referencama i odrađenim projektima iza sebe, a brzo i jednostavno ih možete pronaći na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju