Dodaj svoju tvrtku Nazovite nas 01 6314 299, 091 444 3515




Javna djelatnost i institucija

Javna djelatnost i institucija


Ukoliko trebate informaciju ili pomoć od bilo koje međunarodne organizacije ili biste željeli stupiti u kontakt sa nekom od ambasada ili veleposlanstva, provjerite naše stranice.

Kod nas ćete sigurno pronaći kontakte koji su vam potrebni.Ambasada ili veleposlanstvo predstavlja diplomatsko predstavništvo najvišeg ranga jedne države u drugoj zemlji.

Veleposlanstvo se u pravilu otvara u glavnom gradu zemlje primateljice, a mogu se na temelju posebnog prethodnog odobrenja zemlje primateljice, pojedini odjeli kao sastavni dijelovi veleposlanstva, otvoriti i u nekom drugom gradu.

Ambasador je najviši predstavnik svoje države u državi u kojoj se nalazi, pa je u tom svojstvu nadređen svim službenim predstavnicima u toj zemlji (konzularnim, kulturnim i drugim). Ambasador predstavlja poglavara svoje zemlje i zastupa svoju državu pred vlastima države u kojoj je ambasador. On nužno i govori u ime svoje vlade. On prima i prenosi poruke svoje vlade i predstavlja službeni izvor informacija, stalni je i sigurni posrednik u odnosima dviju država.



Javna djelatnost i institucija
Ambasade, međunarodne organizacije


  • 01 63 14 299
  • info@moja-djelatnost.hr