HR EN

Novi zakoni o gradnji u 2014.

Novi zakoni o gradnji u 2014.
liderpress.hr

S prvim danom 2014. godine na snagu stupaju novi zakoni o gradnji, prostornom uređenju i građevinskoj inspekciji, koji donose jednostavnije administrativne korake koji prethode gradnji, a doneseni su s namjerom poticanja investicija u građevinskom sektoru.

Tri nova zakona zamjenjuju dosadašnji Zakon o prostornom uređenju i gradnji, a ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak Taritaš kaže kako su osnovne novosti koje donose novi zakoni javnost odlučivanja, transparentnost i jednostavnost sustava, jačanje odgovornosti i brže donošenje odluka. Što se tiče Zakona o gradnji, uvodi se jedna dozvola, građevinska, i ona će se izdavati na temelju minimalne dokumentacije. Kako bi se olakšalo investitorima građevinske dozvole izdavat će se bez reguliranja komunalnog i vodnog doprinosa, ali će investitor osam dana prije početka gradnje morati dokazati da je riješio to pitanje. Građevinska dozvola po novom zakonu vrijedi tri godine, odnosno u tome roku morat će započeti gradnja.

Novi zakoni o gradnji u 2014.

Croatia Airlines povezuje Zagreb s Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je širenje mreže letova na četiri nova odredišta. Tijekom ovogodišnje sezone Hrvatska će tako biti povezana letovima Croatia Airlinesa s 35 odredišta iz 20 europskih zemalja.

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

HAKOM: Za kvar dulji od 24 sata operatori korisniku moraju umanjiti račun

Kako su u četvrtak izvijestili iz HAKOM-a, riječ je o Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, čije se izmjene i dopune tiču korisničkih prava i obveza operatora i stupaju na snagu za dva mjeseca, osim obveze operatora da osiguraju minimalnu brzinu širokopojasnog pristupa internetu od 70 posto maksimalno ugovorene brzine, koja stupa na snagu od 1. siječnja 2017.

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Guina: Novac je dostupniji nego ikad, no prvo gledamo kakav je tim, zatim proizvod pa analizu tržišta

"Od ideje do realizacije – kako financirati projekt" naziv je prvog okruglog stola Liderove konferencije "Crni labud u plavom oceanu" koja se održava danas u zagrebačkom Hypo Centru

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Ponudu Euro Sea Hotelsa za preuzimanje Arenaturista prihvatilo 630 dioničara

Nakon ponude za preuzimanje, Euro Sea Hotels N.V., koji djeluje zajedno sa zagrebačkom tvrtkom za turizam i ugostiteljstvo Dvadeset Osam, ima ukupno 1,43 milijuna dionica pulskog Arenaturista, što čini 65,63 posto temeljnog kapitala i daje toliko glasova na glavnoj skupštini.

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Unatoč nastavku rasta izvoza, osobne potrošnje i investicija, potrebno je provođenje strukturnih reformi

Vujčić je na početku znanstveno-stručne konferencije o hrvatskom novčanom tržištu rekao da se u ovoj godini očekuje nastavak rasta gospodarske aktivnosti uz blago ubrzanje na 1,8 posto te da bi osobna potrošnja mogla porasti za 1,8 posto uslijed daljnjeg rasta realnog raspoloživog dohotka kućanstva, koji, smatra, proizlazi iz nastavka povoljnih ...

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Müller: Novi ministri u Vladi moraju pokazati inicijativu

Povodom prvih 100 dana Vlade, pitanja o načinu i modelu rada u Banskim dvorima poslali smo i čelnom čovjeku Raiffeisen Banke, Michaelu Goergu Mülleru. Evo što je odgovorio.

liderpress.hr ...više

01 63 14 299
;