HR EN

Novi zakoni o gradnji u 2014.

Novi zakoni o gradnji u 2014.
liderpress.hr

S prvim danom 2014. godine na snagu stupaju novi zakoni o gradnji, prostornom uređenju i građevinskoj inspekciji, koji donose jednostavnije administrativne korake koji prethode gradnji, a doneseni su s namjerom poticanja investicija u građevinskom sektoru.

Tri nova zakona zamjenjuju dosadašnji Zakon o prostornom uređenju i gradnji, a ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak Taritaš kaže kako su osnovne novosti koje donose novi zakoni javnost odlučivanja, transparentnost i jednostavnost sustava, jačanje odgovornosti i brže donošenje odluka. Što se tiče Zakona o gradnji, uvodi se jedna dozvola, građevinska, i ona će se izdavati na temelju minimalne dokumentacije. Kako bi se olakšalo investitorima građevinske dozvole izdavat će se bez reguliranja komunalnog i vodnog doprinosa, ali će investitor osam dana prije početka gradnje morati dokazati da je riješio to pitanje. Građevinska dozvola po novom zakonu vrijedi tri godine, odnosno u tome roku morat će započeti gradnja.

Novi zakoni o gradnji u 2014.

Ovo je 8 nepravilnosti u regulativi konverzije na koje ukazuje Udruga Franak

Udruga Franak upozorila je u ponedjeljak na dodatne probleme koji, kako kažu, proizlaze iz manjkavosti zakonskih odredbi o konverziji kredita u 'švicarcima' te postupanja banaka, a čijim uklanjanjem "konačno više ne bi bilo nikakvih primjedbi".

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Konzum klik - novi koncept online trgovine

Konzum klik, novi koncept online trgovine, početak je nove ere u maloprodaji u Hrvatskoj. Projekt, koji je u funkciji od danas, uključuje investiciju od 30 milijuna kuna u izgradnju i opremanje novog logističkog centra koji se prostire na više od 5.000 kvadrata na Zagrebačkoj aveniji na Vrbanima na prostoru bivšeg Getro-a.

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Ukoliko je TDR želio rasti, trebao je preuzimati druga poduzeća u regiji

- Glavni cilj korporativnih preuzimanja koje se događaju u Hrvatskoj nije novac, već konkurenciji oduzeti tržište - izjavio je prof. dr. sc. Vinko Belak prilikom okruglog stola na temu ’Preuzimanja u duhanskoj industriji Republike Hrvatske - strateški i organizacijski aspekti’ održanog danas u prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

I u listopadu nastavljen rast nezaposlenosti

Broj ukupno zaposlenih osoba u Hrvatskoj u listopadu je u odnosu na rujan pao za 1,3 posto, čime je nastavljen niz započet u kolovozu od kada zaposlenost na mjesečnoj razini pada

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Novi vlasnik na mjesto predsjednice Uprave doveo Belgijku Anne-FranÇoise Nesmes

Belgijka Anne-Françoise Nesmes nova je predsjednica Uprave Genere nakon što je tu farmaceutsku kompaniju Marijan Hanžeković prodao tvrtki Dechra Pharmaceuticals PLC za ukupno 51,4 milijuna eura.

liderpress.hr ...više
Novi zakoni o gradnji u 2014.

Kako napisati PR priopćenje za uspješnu kampanju?

Provokativno, duhovito, intrigantan naslov, izravne poruke namijenjene određenoj publici…. Ne, nije riječ o novinarskom tekstu, nego o PR priopćenju. O sadržaju poruke uvelike ovisi uspješnost kampanje i rezultat koji se njome želi postići. Kad je riječ o pisanju priopćenja, uopće nije važno je li poruka globalna ili lokalna, pravila su jednaka. Osim što mora biti pismeno, priopćenje treba biti kreativno, utjecati na ciljanu publiku i najbolje poslužiti svrsi.

liderpress.hr ...više

01 63 14 299
;